7 redenen waarom je beter een zonnebril bij een opticien koopt

Sinds de opening van mijn eigen zaak ‘Brillenbar’ in Gullegem, krijg ik vaak de vraag wat mijn zonnebrillen nu écht anders maken ten opzichte van de zonnebrillen uit de supermarkt.  Ziehier 7 redenen waarom je volgens mij beter bij een opticien je zonnebril koopt dan in een supermarkt.

  1. Een opticien biedt je een CE-label op jouw maat

Het CE-label geeft de hoeveelheid zonlicht aan die je zonnebril tegenhoudt. Bij een opticien krijg je een bril uit één van de 5 CE-klassen die het beste bij jou past.  Op die manier ben je zeker dat je geen te veel aan zonnelicht op én rond je ogen komen.  Een supermarktbril zal nooit die keuze aanbieden.  Hier krijg je vaak ook het laagste label.   Een hoog CE-label is belangrijk. Een zonnebril is immers zoals jouw zonnecrème rond de ogen. Een zonnebril beschermt niet alleen je ogen tegen de oogziekte katarakt, het beschermt ook de huid rond je oog tegen rimpels.

2. Mijn glazen zijn geen basisglazen

De glazen van zo’n ‘supermarkt-bril’ volgen wel de voorgeschreven wetten, maar het blijven wel basisglazen.  Ze zijn niet aangepast aan de individuele noden van de klant.  Ook de kwaliteit en het comfort zijn niet te vergelijken met de glazen van een opticien.

3. In een supermarkt worden je ogen nooit opgemeten.

Dat doet mijn Brillenbar in Gullegem uiteraard wel.  Met mijn driejarige opleiding tot opticien én mijn 15 jaar ervaring bij kleine en grote ketens, kan ik dit ondertussen uiterst precies.  Kom gerust eens langs voor zo’n oogmeting met de meest geavanceerde toestellen. Na deze meting weten we perfect welke glazen je nodig hebt.  Ik help je graag een model kiezen dat het best bij jou past.

4. Supermarktbrillen kun je niet aanpassen aan je gezicht.

De bril kan na jouw aankoopt niet aangepast worden aan je gezicht.  Dit is nodig om de bril met een iets comfortabeler gevoel op je gezicht te houden.  Daarnaast kan je ook de kwaliteit niet goed inschatten.

5. Een goeie zonnebril is ontspiegeld waardoor je geen reflecties krijgt.

Reflecties kunnen vervelend zijn voor jou als brildrager, maar nog meer voor je gesprekspartner.  Daarom bestaan er speciale ontspiegelingsmethodes: van de eenvoudige ontspiegeling tot de extra ontspiegeling.  Dat zorgt voor een attractievere en helderdere ogen.  Daarnaast worden je ogen hierdoor minder snel vermoeid.

6. De houdbaarheidsdatum van supermarkt-zonnebrillen verstrijken sneller.

Een supermarkt-exemplaar beschermt minder lang tegen UV-stralen en is vaak na een jaar al aan vervanging toe. Een exemplaar uit mijn winkel blijft eeuwig bescherming bieden en kan je dus ook veel langer dragen. De UV-bescherming vermindert trouwens sneller als de glazen vaak blootgesteld worden aan de zon. Regelmatig wisselen van zonnebril is dus wel een must.  Al is het maar om mee te zijn met de mode van de tijd😊.

7. Ooit al eens info aan de supermarktmedewerkster gevraagd over jouw zonnebril?

Misschien krijg je die wel, maar uiteraard zal deze ook niet echt ‘wetenschappelijk’ onderbouwd zijn.   Supermarktmedewerkers zijn sterk in andere zaken.  Als opticien vind ik een goede service de logica zelf.  Ik neem hier uitgebreid tijd voor.  Ik heb ruime spiegels in mijn winkel. En mensen met keuzestress sta ik bij met raad en daad zodat iedereen de perfecte bril kan aanschaffen. Interesse in een zonnebril of nog meer tips?  Kom zeker eens langs of neem een kijkje op mijn website: https://brillenbar.be/

 

BACK